Portakallı Revani
Portakallı Revani Tarifi nasıl yapılır? Portakallı Revani Tarifi’nin detaylı anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada.

Portakallı Revani Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1/2 (yarım) ( yarım) çay bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
- 1 su bardağı portakal suyu
- 1 su bardağı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
Şerbeti için;
- 3.5 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- 1/2 (yarım) ( yarım) su bardağı portakal suyu
Portakallı Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şerbet için su ve şeker tencereye alınır.
- Karıştırıp eriyince ocakta kaynamaya bırakılır.
- Yoğunlaşmaya başlayınca portakal suyu eklenir.
- 2-3 dakika daha kaynatilarak altı kapatılır.
- Şeker ve yumurta beyazlayana kadar çırpılır.
- Yoğurt, yağ, portakal suyu eklenerek çırpılır.
- İrmik eklenir.
- Un, vanilya, kabartma tozu elenerek eklenir.
- Rendelenmiş portakal kabuğu da eklenerek karıştırılır.
- Yağlanmış fırın kabına alınır.
- 170 ° alt üst ayarda kiazarana kadar pişirilir.
- ↪️Şerbet soğuğa yakın ılık, tatlı ilk sıcaklığı çıkmış olacak !!
- Dilimlenmiş revaniye şerbet dökülür. Soğumaya bırakılır.
- Dinlenince servis edilir. Afiyet olsun 🥰.
- N️ot; Şerbetin tamamını su ile yapmak isterseniz toplamda 4.5 su bardağı su kullanın
Portakallı Revani Tarifi Fotoğraflı Yapılışı














ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZ