FİRMANDEX'E HOŞGELDİNİZ!

Portakallı Revani

Portakallı Revani Tarifi nasıl yapılır? Portakallı Revani Tarifi’nin detaylı anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada.

Portakallı Revani

Portakallı Revani Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1/2 (yarım) ( yarım) çay bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi

Şerbeti için;

  • 3.5 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1/2 (yarım) ( yarım) su bardağı portakal suyu

Portakallı Revani Tarifi Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Şerbet için su ve şeker tencereye alınır.
  2. Karıştırıp eriyince ocakta kaynamaya bırakılır.
  3. Yoğunlaşmaya başlayınca portakal suyu eklenir.
  4. 2-3 dakika daha kaynatilarak altı kapatılır.
  5. Şeker ve yumurta beyazlayana kadar çırpılır.
  6. Yoğurt, yağ, portakal suyu eklenerek çırpılır.
  7. İrmik eklenir.
  8. Un, vanilya, kabartma tozu elenerek eklenir.
  9. Rendelenmiş portakal kabuğu da eklenerek karıştırılır.
  10. Yağlanmış fırın kabına alınır.
  11. 170 ° alt üst ayarda kiazarana kadar pişirilir.
  12. ↪️Şerbet soğuğa yakın ılık, tatlı ilk sıcaklığı çıkmış olacak !!
  13. Dilimlenmiş revaniye şerbet dökülür. Soğumaya bırakılır.
  14. Dinlenince servis edilir. Afiyet olsun 🥰.
  • N️ot;  Şerbetin tamamını su ile yapmak isterseniz toplamda 4.5 su bardağı su kullanın

Portakallı Revani Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ