FİRMANDEX'E HOŞGELDİNİZ!

Püf Noktalarıyla Kuru Fasulye

Püf Noktalarıyla Kuru Fasulye Tarifi nasıl yapılır? bu tarifin detaylı anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada.

Püf Noktalarıyla Kuru Fasulye

Püf Noktalarıyla Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kuru fasulye
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı et suyu

Püf Noktalarıyla Kuru Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Kuru fasulyeyi bir gün önceden ıslatıyoruz ve ıslama suyuna iki yemek kaşığı da süt koyup buzdolabında bekletiyoruz bu şekilde daha faydalı hale geliyor.
  2. Düdüklü tencereye kuru fasulyeleri ve kuru fasulyelerin üzerini geçecek kadar suyu koyuyoruz ve püf noktası kaynamaya başlayınca üzerinde oluşuna beyazlıkları alıyoruz. Tam 15 dakika pişiriyoruz ve altını kapatıyoruz.
  3. Tereyağı ve zeytinyağını tavaya alıyoruz.
  4. Isınınca doğradığımız kuru soğanı atıyoruz biraz kavurup salçayı ekliyoruz.
  5. Ardından kuru fasulye baharatlar ve 2 bardak su ve 1 bardak et suyunu ekliyoruz.
  6. Diğer bir püf nokta kuru fasulyeyi tencereye attığımız andan itibaren artık kesinlikle karıştırmıyoruz. Normal kapaklı bir tencerede ağzı kapalı bir halde kısık ateşte 30 dakika daha pişiriyoruz.

Mümkünse bir gece dolapta bekleyelim değilse 3/4 saat beklesin. Isıtırken de kesinkle karıştırmıyoruz. Farkı göreceksiniz mutlaka deneyin. Şimdiden afiyet olsun.

Püf Noktalarıyla Kuru Fasulye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ