Ramazan Pidesi
Ramazan Pidesi Tarifi nasıl yapılır? Ramazan Pidesi Tarifi’nin detaylı anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada.

Ramazan Pidesi Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık su
- Yarım yaşmaya 20gr
- 1yemek kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
Üzerinin sosu için
- 1.5 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tane yumurta sarısı
Üzerine
- Susam ve çörekotu
Ramazan Pidesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle ılık su, maya ve tozșekeri bir kapta karıştırarak 10 dakika bekletelim. Tuzunu ve ununu dikkatlice ilave edelim.
- Önce 4 su bardağı ile başlayın gerek duydukça ekleyin un.Hafif ele yapışan bir hamur olmalı.
- Son sıvı yağ ile hamuru toparlayın.
- Üzerine streç filmle kapatıp 1-1,5 saat mayalandırın.
- Mayalanan hamuru unlu tezgaha alın 5-6 kez katlayın havasını alın. İster benim gibi 4 küçük veya 2 büyük beze ayırın.
- Güzelce bezeyi yuvarlayıp yağlı kağıda aralık bırakarak yerleştirin ve üzerine temiz bir bezle örtün.
- 30 dakika bu şekilde mayalansın yumurta sarısı ve yoğurt karışımı iyice çırpin ve pidelerin.
- Üzerine sürün pide şekli verin üzerine susam ve çörek otu serpelim.
- 200 derecede pişirelim. Fırından çıktıktan sonra üzerine bez örtelim.
Ramazan Pidesi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı



ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZ