FİRMANDEX'E HOŞGELDİNİZ!

Ramazan Pidesi

Ramazan Pidesi Tarifi nasıl yapılır? Ramazan Pidesi Tarifi’nin detaylı anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada.

Ramazan Pidesi

Ramazan Pidesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık su
  • Yarım yaşmaya 20gr
  • 1yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker

Üzerinin sosu için

  • 1.5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tane yumurta sarısı

Üzerine

  • Susam ve çörekotu

Ramazan Pidesi Tarifi Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle ılık su, maya ve tozșekeri bir kapta karıştırarak 10 dakika bekletelim. Tuzunu ve ununu dikkatlice ilave edelim.
  2. Önce 4 su bardağı ile başlayın gerek duydukça ekleyin un.Hafif ele yapışan bir hamur olmalı.
  3. Son sıvı yağ ile hamuru toparlayın.
  4. Üzerine streç filmle kapatıp 1-1,5 saat mayalandırın.
  5. Mayalanan hamuru unlu tezgaha alın 5-6 kez katlayın havasını alın. İster benim gibi 4 küçük veya 2 büyük beze ayırın.
  6. Güzelce bezeyi yuvarlayıp yağlı kağıda aralık bırakarak yerleştirin ve üzerine temiz bir bezle örtün.
  7. 30 dakika bu şekilde mayalansın yumurta sarısı ve yoğurt karışımı iyice çırpin ve pidelerin.
  8. Üzerine sürün pide şekli verin üzerine susam ve çörek otu serpelim.
  9. 200 derecede pişirelim. Fırından çıktıktan sonra üzerine bez örtelim.

Ramazan Pidesi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ