Renk Cümbüşlü Cheesecake
Renk Cümbüşlü Cheesecake Tarifi nasıl yapılır? bu tarifin detaylı anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada.

Renk Cümbüşlü Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
Taban için;
- 2.5 paket burçak bisküvi
- 90 gram tereyağ
- 1 su bardağı kavrulmuş fındık
Cheesecake harcı için;
- 800 gram labne peynir
- 2 tatlı kaşığı limon suyu
- 200 ml paket krema (%35 yağlı)
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağından bir parmak fazla toz şeker
- 3 adet yumurta
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Biraz limon kabuğu rendesi
Üzeri için kullandıklarım:
- Lotus
- Limon sos
- Frambuaz sos
- Sütlü çikolata
(26 cm’lik kelepçeli kalıp kullandım)
Renk Cümbüşlü Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle yapacaklara kolay gelsin**başlamadan önce bütün malzemelerin oda sıcaklığında olması gerektiğini unutmayalım.
- Kalıbın tabanına ve yanlarına yağlı kağıdı kesip yerleştiriyoruz.
- Kalıbın yanlarına kağıdı yumuşak tereyağ ile yapıstırabilirsiniz. Cheesecake’imizi benmari usulü pişireceğimiz bu nedenle kalıbın içine su girmemesi için dikkatli şekilde altını ve kenarlarini çift kat alüminyum folyoyla kaplıyoruz.
- Bisküvileri ve kavrulmuş fındığı un haline gelene kadar rondoda çekıyoruz.
- Eritilmiş tereyağını ilave ederek karıştırıyoruz.
- Kalıbın altına yayıyoruz,varsa krep spatulası yoksa bardakla bastırarak düzleştiriyoruz.
- İç harcı hazırlanana kadar buzdolabına kaldırıyoruz.
- Labnenin suyunu süzüyoruz ve toz şekeri ekleyip tel çırpıcıyla çırpıyoruz.
- Kremaya limon suyunu ilave ediyoruz ve labneye ekliyoruz. Karışınca un ve vanilyayı ekleyerek iyice karıştırıyoruz.
- Yumurtaları tek tek ekleyerek çırpalım. Karışım hazır olunca dolaptan çıkardığımız tabanın üzerine dökelim.
- Harcın içinde kabarcık olmaması için birkaç kez tezgaha vuralım. Yarısına kadar sıcak su döktügümüz bir tepsiye oturtup kalıbı içine koyalım.
- Önceden ısıttığımız 165 derece fırında yaklaşık 50 dk – 1 saat hafif kızarana kadar pişirelim.
- Kapalı fırında 20 dk bekletelim, sonra kapağını aralayalım ve 20 dk da böyle bekleyelim.
- Ardından tezgah üzerine alalım ve oda sıcaklığına geline kadar bekleyelim.
- Tamamen soğuyunca sert kartonları cheesecake üzerine hafif batırarak yerleştirelim ve sosları dökelim.
- 1 gece buzdolabında bekletelim. Kartonları çıkartarak istediğimiz şekilde süsleyelim.
Renk Cümbüşlü Cheesecake Tarifi Fotoğraflı Yapılışı





ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZ