FİRMANDEX'E HOŞGELDİNİZ!

Renk Cümbüşlü Cheesecake

Renk Cümbüşlü Cheesecake Tarifi nasıl yapılır? bu tarifin detaylı anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada.

Renk Cümbüşlü Cheesecake

Renk Cümbüşlü Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Taban için;

  • 2.5 paket burçak bisküvi
  • 90 gram tereyağ
  • 1 su bardağı kavrulmuş fındık

Cheesecake harcı için;

  • 800 gram labne peynir
  • 2 tatlı kaşığı limon suyu
  • 200 ml paket krema (%35 yağlı)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağından bir parmak fazla toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Biraz limon kabuğu rendesi

Üzeri için kullandıklarım:

  • Lotus
  • Limon sos
  • Frambuaz sos
  • Sütlü çikolata

(26 cm’lik kelepçeli kalıp kullandım)

Renk Cümbüşlü Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

Öncelikle yapacaklara kolay gelsin**başlamadan önce bütün malzemelerin oda sıcaklığında olması gerektiğini unutmayalım.

  1. Kalıbın tabanına ve yanlarına yağlı kağıdı kesip yerleştiriyoruz.
  2. Kalıbın yanlarına kağıdı yumuşak tereyağ ile yapıstırabilirsiniz. Cheesecake’imizi benmari usulü pişireceğimiz bu nedenle kalıbın içine su girmemesi için dikkatli şekilde altını ve kenarlarini çift kat alüminyum folyoyla kaplıyoruz.
  3. Bisküvileri ve kavrulmuş fındığı un haline gelene kadar rondoda çekıyoruz.
  4. Eritilmiş tereyağını ilave ederek karıştırıyoruz.
  5. Kalıbın altına yayıyoruz,varsa krep spatulası yoksa bardakla bastırarak düzleştiriyoruz.
  6. İç harcı hazırlanana kadar buzdolabına kaldırıyoruz.
  7. Labnenin suyunu süzüyoruz ve toz şekeri ekleyip tel çırpıcıyla çırpıyoruz.
  8. Kremaya limon suyunu ilave ediyoruz ve labneye ekliyoruz. Karışınca un ve vanilyayı ekleyerek iyice karıştırıyoruz.
  9. Yumurtaları tek tek ekleyerek çırpalım. Karışım hazır olunca dolaptan çıkardığımız tabanın üzerine dökelim.
  10. Harcın içinde kabarcık olmaması için birkaç kez tezgaha vuralım. Yarısına kadar sıcak su döktügümüz bir tepsiye oturtup kalıbı içine koyalım.
  11. Önceden ısıttığımız 165 derece fırında yaklaşık 50 dk – 1 saat hafif kızarana kadar pişirelim.
  12. Kapalı fırında 20 dk bekletelim, sonra kapağını aralayalım ve 20 dk da böyle bekleyelim.
  13. Ardından tezgah üzerine alalım ve oda sıcaklığına geline kadar bekleyelim.
  14. Tamamen soğuyunca sert kartonları cheesecake üzerine hafif batırarak yerleştirelim ve sosları dökelim.
  15. 1 gece buzdolabında bekletelim. Kartonları çıkartarak istediğimiz şekilde süsleyelim.

Renk Cümbüşlü Cheesecake Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ