FİRMANDEX'E HOŞGELDİNİZ!

Revani

Revani Tarifi nasıl yapılır? Revani Tarifi’nin detaylı anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada.

Revani

Revani Tarifi İçin Malzemeler

Revani keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağından biraz eksik süt
  • 1,5 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 limon kabuğu rendesi

Şerbet için;

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 3-4 damla limon suyu

Revani Tarifi Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Şerbeti soğuk dökeceğimiz için ilk önce şerbetimizi hazırlıyoruz. Şerbet için şeker ve suyu koyup kaynamaya bırakıyoruz.
  2. Kaynadıktan sonra limon suyu damlatıyoruz. Ve kısık ateşte 8-10 dakika da kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
  3. Keki yapmaya başlayalım :).
  4. Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım.
  5. Sonra diğer malzemeleri ekleyelim kabartma tozunu en son ilave edelim.
  6. 170 derecede fırınımızı ısıtıyoruz.
  7. Yağladığımız büyük kare borcama hazırladığımız kek harcımızı dökelim ve fırına verelim.
  8. Kekin üstü hafif kızarıp pembe renk alana kadar pişirelim.
  9. Alt üst fanda pişiriyorum ama siz fırınınıza göre bunu kendinize göre ayarlayabilirisiniz.
  10. Keki çıkarttıktan sonra kek sıcak şerbet soğukken dökelim ve süsleyelim. Afiyet olsun :).

Revani Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ