Revani
Revani Tarifi nasıl yapılır? Revani Tarifi’nin detaylı anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada.

Revani Tarifi İçin Malzemeler
Revani keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağından biraz eksik süt
- 1,5 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 limon kabuğu rendesi
Şerbet için;
- 3 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- 3-4 damla limon suyu
Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şerbeti soğuk dökeceğimiz için ilk önce şerbetimizi hazırlıyoruz. Şerbet için şeker ve suyu koyup kaynamaya bırakıyoruz.
- Kaynadıktan sonra limon suyu damlatıyoruz. Ve kısık ateşte 8-10 dakika da kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Keki yapmaya başlayalım :).
- Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım.
- Sonra diğer malzemeleri ekleyelim kabartma tozunu en son ilave edelim.
- 170 derecede fırınımızı ısıtıyoruz.
- Yağladığımız büyük kare borcama hazırladığımız kek harcımızı dökelim ve fırına verelim.
- Kekin üstü hafif kızarıp pembe renk alana kadar pişirelim.
- Alt üst fanda pişiriyorum ama siz fırınınıza göre bunu kendinize göre ayarlayabilirisiniz.
- Keki çıkarttıktan sonra kek sıcak şerbet soğukken dökelim ve süsleyelim. Afiyet olsun :).
Revani Tarifi Fotoğraflı Yapılışı


ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZ