FİRMANDEX'E HOŞGELDİNİZ!

Sarımsak soslu kavrulmuş mantar tarifi

Ocakta 4 – 6 Kişilik10 dk(Hazırlanma Süresi)20 dk(Pişirme Süresi)Malzemeler 450 gr temizlenmiş mantar1 çorba kaşığı yağ1/4 su bardağı tereyağı3 …

Sarımsak soslu kavrulmuş mantar tarifi
  • Ocakta
  • 4 – 6 Kişilik
  • 10 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

450 gr temizlenmiş mantar
1 çorba kaşığı yağ
1/4 su bardağı tereyağı
3 diş doğranmış sarımsak
1 çay kaşığı taze kekik
1 çorba kaşığı limon suyu
Karabiber, tuz

Sarımsak Soslu Kavrulmuş Mantar Nasıl Yapılır?

1. adım: Mantarları bir miktar tuz ve karabiber ekleyip bir tavada karıştırın.

2. adım: Mantarları koyulaşması için arada bir sallayarak, yaklaşık 15-20 dakika kadar kavurun.

3. adım: Bu sırada, tereyağını bir tencerede eritin. Daha sonra üzerine sarımsak, kekik ve limon suyunu ekleyip karıştırın.

4. adım: Mantarların fazla yağını akıtın ve üzerine sarımsaklı tereyağı sosunu boşaltın.

Son adım: Ve işte bu kadar, hemen servise alabilirsiniz.

Afiyet olsun.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ