Sarımsak soslu kavrulmuş mantar tarifi
Ocakta 4 – 6 Kişilik10 dk(Hazırlanma Süresi)20 dk(Pişirme Süresi)Malzemeler 450 gr temizlenmiş mantar1 çorba kaşığı yağ1/4 su bardağı tereyağı3 …

-
Ocakta
-
4 – 6 Kişilik
-
10 dk(Hazırlanma Süresi)
-
20 dk(Pişirme Süresi)
Malzemeler
450 gr temizlenmiş mantar
1 çorba kaşığı yağ
1/4 su bardağı tereyağı
3 diş doğranmış sarımsak
1 çay kaşığı taze kekik
1 çorba kaşığı limon suyu
Karabiber, tuz
Sarımsak Soslu Kavrulmuş Mantar Nasıl Yapılır?
1. adım: Mantarları bir miktar tuz ve karabiber ekleyip bir tavada karıştırın.
2. adım: Mantarları koyulaşması için arada bir sallayarak, yaklaşık 15-20 dakika kadar kavurun.
3. adım: Bu sırada, tereyağını bir tencerede eritin. Daha sonra üzerine sarımsak, kekik ve limon suyunu ekleyip karıştırın.
4. adım: Mantarların fazla yağını akıtın ve üzerine sarımsaklı tereyağı sosunu boşaltın.
Son adım: Ve işte bu kadar, hemen servise alabilirsiniz.
Afiyet olsun.