FİRMANDEX'E HOŞGELDİNİZ!

Şekerpare

Şekerpare Tarifi nasıl yapılır? Şekerpare Tarifi’nin detaylı anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada.

Şekerpare

Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 125 gram tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı irmik
  • 1,5 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1 paket vanilya
  • 2.5 su bardağı un (una göre değişebilir kontrollü olalım)

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • Birkaç damla limon suyu

Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Önce şerbeti hazırlayalım. Uygun bir tencereye şekeri ve suyu alalım.
  2. Kaynamaya başladıktan sonra ocağı orta ateşe alıp 5 dakika daha kaynatalım.
  3. Birkaç damla limon suyunu sıkıp altını kapatıp soğumaya bırakalım.
  4. Hamur için oda sıcaklığında tereyağı, birinin sarısını üzeri için ayırdığımız yumurta, irmik, pudra şekeri, vanilya, karbonat, kabartma tozu ve unun bir kısmını ilave ederek yoğurmaya başlayalım.
  5. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edince şekil vermeye başlayalım.
  6. 180 derecede ısıtılmış fırında kontrollü olarak pişirelim.
  7. Piştikten sonra şerbet soğuk tatlı sıcak olacak şekilde şerbetini dökelim.

Püf noktası : şerbeti döktüğümüz şekerparelerin üstünü tepsiyle kapatalım şerbeti daha iyi çekmesini sağlayacaktır.

Şekerpare Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ