Şekerpare
Şekerpare Tarifi nasıl yapılır? Şekerpare Tarifi’nin detaylı anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada.

Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 125 gram tereyağı
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 çay bardağı irmik
- 1,5 çay bardağı pudra şekeri
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı karbonat
- 1 paket vanilya
- 2.5 su bardağı un (una göre değişebilir kontrollü olalım)
Şerbeti için;
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- Birkaç damla limon suyu
Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce şerbeti hazırlayalım. Uygun bir tencereye şekeri ve suyu alalım.
- Kaynamaya başladıktan sonra ocağı orta ateşe alıp 5 dakika daha kaynatalım.
- Birkaç damla limon suyunu sıkıp altını kapatıp soğumaya bırakalım.
- Hamur için oda sıcaklığında tereyağı, birinin sarısını üzeri için ayırdığımız yumurta, irmik, pudra şekeri, vanilya, karbonat, kabartma tozu ve unun bir kısmını ilave ederek yoğurmaya başlayalım.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edince şekil vermeye başlayalım.
- 180 derecede ısıtılmış fırında kontrollü olarak pişirelim.
- Piştikten sonra şerbet soğuk tatlı sıcak olacak şekilde şerbetini dökelim.
Püf noktası : şerbeti döktüğümüz şekerparelerin üstünü tepsiyle kapatalım şerbeti daha iyi çekmesini sağlayacaktır.
Şekerpare Tarifi Fotoğraflı Yapılışı




ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZ