FİRMANDEX'E HOŞGELDİNİZ!

Soslu Tavuk Göğsü

Soslu Tavuk Göğsü Tarifi nasıl yapılır? Soslu Tavuk Göğsü Tarifi’nin detaylı anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada.

Soslu Tavuk Göğsü

Soslu Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 parça kemiksiz tavuk but yada tavuk göğsü

Tavuk etlerini bulamak için;

  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kırmızı toz biber
  • Kekik
  • Kimyon

Sosu için;

  • 1,5 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 paket sıvı krema (200 ml )
  • 1 su bardağı sıcak tavuk suyu
  • Tavuk suyu yoksa yarım paket tavuk bulyon
  • 1 tatlı kaşığı sebzeli çeşni
  • 1 tutam maydanoz

Soslu Tavuk Göğsü Tarifi Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tavuk etlerini derin bir kap içine alalım ve üzerine baharatları ekleyip, güzelce karıştıralım.
  2. Tava içerisine sıvı yağ alıp, kızdıralım tavuğun her iki tarafınıda kızartıp, bir tabak içerisine alalım.
  3. Aynı yavanın içine tereyağı ekleyip eritelim, küp doğradığımız soğanı ve sarımsağı alalım soteleyelim.
  4. Biraz sotelendikten sonra üzerine unu ekleyip, kokusu çıkana kadar kavuralım.
  5. Daha sonra krema, tavuk suyu, sebze çeşnisi ve bir tutam ince kıyılmış maydanozu ekleyip, karıştıralım.
  6. Sos kaynamaya başlayınca tavukları sosun içine yerleştirip ocağın altını kısalım ve 15 dakika pişirelim.

Afiyet olsun 😋

Soslu Tavuk Göğsü Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ