Soslu Tavuk Göğsü
Soslu Tavuk Göğsü Tarifi nasıl yapılır? Soslu Tavuk Göğsü Tarifi’nin detaylı anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada.

Soslu Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler
- 4 parça kemiksiz tavuk but yada tavuk göğsü
Tavuk etlerini bulamak için;
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kırmızı toz biber
- Kekik
- Kimyon
Sosu için;
- 1,5 yemek kaşığı tereyağ
- 1 adet orta boy soğan
- 1 diş sarımsak (rendelenmiş)
- 1 yemek kaşığı un
- 1 paket sıvı krema (200 ml )
- 1 su bardağı sıcak tavuk suyu
- Tavuk suyu yoksa yarım paket tavuk bulyon
- 1 tatlı kaşığı sebzeli çeşni
- 1 tutam maydanoz
Soslu Tavuk Göğsü Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuk etlerini derin bir kap içine alalım ve üzerine baharatları ekleyip, güzelce karıştıralım.
- Tava içerisine sıvı yağ alıp, kızdıralım tavuğun her iki tarafınıda kızartıp, bir tabak içerisine alalım.
- Aynı yavanın içine tereyağı ekleyip eritelim, küp doğradığımız soğanı ve sarımsağı alalım soteleyelim.
- Biraz sotelendikten sonra üzerine unu ekleyip, kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Daha sonra krema, tavuk suyu, sebze çeşnisi ve bir tutam ince kıyılmış maydanozu ekleyip, karıştıralım.
- Sos kaynamaya başlayınca tavukları sosun içine yerleştirip ocağın altını kısalım ve 15 dakika pişirelim.
Afiyet olsun 😋
Soslu Tavuk Göğsü Tarifi Fotoğraflı Yapılışı








ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZ