Spagetti Bolonez
Spagetti Bolonez Tarifi nasıl yapılır? Spagetti Bolonez Tarifi’nin detaylı anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada.

Spagetti Bolonez Tarifi İçin Malzemeler
- Spagetti
- 500 gram dana kıyma
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet acı biber
- 2 adet soğan
- 1 adet havuç
- 2 dal yeşil kereviz yada 1 dilim kereviz
- 2 diş sarımsak
- 400 gram domates konservesi ( parçalanmış)
- 400 ml domates sosu
- 1/2 (yarım) su bardağından biraz az su
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 2 defne yaprağı
Piştikten sonra ;
- 6 yaprak fesleğen
Spagetti Bolonez Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tüm sebzeleri yıkayın ve mümkün olduğunca küçük küpler kesin veya robottan geçirin.
- Kıymayı tavaya alın ve suyunu çekinceye kadar pişirin.
- Ardından zeytin yağı ve tereyağını ekleyin ve soğanları ilave edin beraber biraz kavurun.
- Ardından diğer sebzeleri ekleyin ve orta kısık ateşte 5 dakika kavurduktan sonra domates konservesi ve domates suyunu, yarım su bardağı su ve baharatlarını ekledikten sonra karıştırın kapağını kapatıp kısık ateşte en az 1 saat pişirin. ( ne kadar uzun pişirirseniz o kadar lezzetli olur).
- Ben 700 gram spagetti pişirdim siz arzuya göre pişirin sosu üzerine servis yapın.
- Son olarak parmesan peyniri ile sunum yapabilirsiniz. Afiyet olsun😊.
Spagetti Bolonez Tarifi Fotoğraflı Yapılışı











ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZ