FİRMANDEX'E HOŞGELDİNİZ!

Süt Dilimi Pastam

Süt Dilimi Pastam Tarifi nasıl yapılır? Süt Dilimi Pastam Tarifi’nin detaylı anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada.

Süt Dilimi Pastam

Süt Dilimi Pastam Tarifi İçin Malzemeler

Keki için:

  • 6 adet yumurta
  • 140 gram un
  • 150 gram toz şeker
  • 40 gram kakao (pişirme kakao)
  • 50 ml sıvı yağ
  • 1 tutam tuz
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanillin isteğe göre ben kullanmadım

Kreması için:

  • 800 ml krema
  • 4 krema sıkılaştırıcı
  • 4 yemek kaşığı bal
  • 100 gram pudra şekeri

Üzeri için:

  • 2 adet süt dilimi

Süt Dilimi Pastam Tarifi Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Önce yumurta, tuz ve şeker mixerlenir. Aşağı yukarı 7 dakika, krem kıvamını alana kadar en yüksek seviyede.
  2. Sonra yağ ilave edilir. Un, kakao, kabartma tozu süzgeçten geçirilerek karışıma ilave edilir ve pürüzsüz olana dek mixerlenir veya çırpılır.
  3. Kek kalıbının tabanı yağlı kağıt ile kaplandıktan sonra kenarları sıvı yağ ile fırçalanır hafif.
  4. Kek karışîmı kek kalįbına dökülür ve keke kalıbı hafifçe tezgaha vurulur içinde kabarcıkların oluşmaması için.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece pişmeye bırakılır.
  6. Pişme esnasında mümkün olduğunca fırın kapağını açmıyoruz.
  7. Pişip pişmediğini kürdan ile kontrol edebiliriz.
  8. Kürdanı kekin ortasına batırıp çıkardığımızda kürdan temiz ise pişmiş demektir.
  9. Kek pişene kadar kreması hazırlanır.
  10. Kreması için:.Krema en yüksek seviyede mixerlenir ve çırpma esnasında yavas yavaş krema sıkılaştırıcı ilave edilir.
  11. Krema sıkılaştıktan sonra bal ve pudra şekeri ilave ederek karıştırılır ve buzdolabına kaldırılır.
  12. Bazı krema sıkılaştırıcılar tatsız olur, tatsız ise isteğe bağlı pudra şekeri ile dengeleştire bilirsiniz ben kullanmadım.
  13. Pişen kek soğumaya bırakılır ve kalıbtan çıkarırken yapışmaması için etrafını bıçak ile sıyırıyoruz.
  14. Soğuduktan sonra kek ortadann ikiye ayrılır ben diş ipi kullandım.
  15. Kekin bir dilimi kek kalına yerleştirilir.
  16. Kremanın çoğu sürülür ve diğer kek üzerine katılır.
  17. Geri kalan kremayı tekrar üzerine sürülür ve en son ufak ufak bölünmüş süt dilimi parçalarını üzerine katılır ve streç film ile üzeri örtülür.
  18. Streç filmin üzerine iğne yardımı ile delikler açılır ve buzdolabında 1 gün bekletilir.
  19. Iyice dinlenmez ise tadını alamayız.
  20. Akşamdan pişirmenizi öneririm.
  21. İyice dinlendikten sonra etrafına bıçak ile sıyırıyoruz ve dikkatlice kalıbtan çıkarıyoruz.Deneyeceklere afiyet olsun.

Süt Dilimi Pastam Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ