FİRMANDEX'E HOŞGELDİNİZ!

Sütlü Açma

Sütlü Açma Tarifi nasıl yapılır? Sütlü Açma Tarifi’nin detaylı anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada.

Sütlü Açma

Sütlü Açma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 7 -8 su bardağı un
  • 1 paket instant maya
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 2 adet yumurta
  • 2 çay kaşığı susam
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Sütlü Açma Tarifi Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Ilık süt ve suyu mayayla birleştirip 10 dakika bekletiyoruz.
  2. Ardından un, tuz şeker ve yumurtayı da ilave ediyoruz.
  3. Kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz. 1 saat mayalamaya bırakıyoruz.
  4. Mayalandıktan sonra hamurun havasını alıp 20 bezeye bölüyoruz 10 dakika bekliyor.
  5. Sonrasında beze haline getirdiğimiz hamuru açarken tereyağı sürüp büküyoruz ve şekil veriyoruz. Ve susamları üstüne döküyoruz artık pişebilir.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika pişiriniz. (pişirme süresi fırından fırına değişebilir. )

Afiyet olsun. Herkese hayırlı ramazanlar diliyorum.

Sütlü Açma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ