Sütlü Açma
Sütlü Açma Tarifi nasıl yapılır? Sütlü Açma Tarifi’nin detaylı anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada.

Sütlü Açma Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 7 -8 su bardağı un
- 1 paket instant maya
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı şeker
- 2 adet yumurta
- 2 çay kaşığı susam
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Sütlü Açma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ilık süt ve suyu mayayla birleştirip 10 dakika bekletiyoruz.
- Ardından un, tuz şeker ve yumurtayı da ilave ediyoruz.
- Kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz. 1 saat mayalamaya bırakıyoruz.
- Mayalandıktan sonra hamurun havasını alıp 20 bezeye bölüyoruz 10 dakika bekliyor.
- Sonrasında beze haline getirdiğimiz hamuru açarken tereyağı sürüp büküyoruz ve şekil veriyoruz. Ve susamları üstüne döküyoruz artık pişebilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika pişiriniz. (pişirme süresi fırından fırına değişebilir. )
Afiyet olsun. Herkese hayırlı ramazanlar diliyorum.
Sütlü Açma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı


ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZ