Tahinli Kurabiye
Tahinli Kurabiye Tarifi nasıl yapılır? Tahinli Kurabiye Tarifi’nin detaylı anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada.

Tahinli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
Su bardağı ölçüm: 200ml
Çay bardağı ölçüm:150 ml
- 100 gram margarin veya tereyağı (oda ısısında)
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı tahin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kavrulmuş susam
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (Yaklaşık 2.5 -3 bardak) (hamur elde toparlanıncaya kadar)
Tahinli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle margarin, şeker, sıvı yağ ve tahin bir kapta birleştirip karıştırıyoruz.
- Ardından kalan malzemeleri de ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
- İstediğiniz boyutta yuvarlayıp tepsiye diziyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kurabiyelerin altı üstü koyulaşana kadar pişiriyoruz (benim fırınımda yaklaşık 30-35 dk sürdü). (fırından fırına değişiklik göstereceğinden kontrollü pişirelim. ).
- Kurabiyeler fırından çıkardığımızda hala yumuşak oluyor, oda ısısında soğudukça katılaşıp asıl formunu kazanıyorlar. Fırında çok fazla tutarsanız kurabiyeler sert olacaktır. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun 😊.
Tahinli Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı







ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZ