FİRMANDEX'E HOŞGELDİNİZ!

Tahinli Kurabiye

Tahinli Kurabiye Tarifi nasıl yapılır? Tahinli Kurabiye Tarifi’nin detaylı anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada.

Tahinli Kurabiye

Tahinli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Su bardağı ölçüm: 200ml

Çay bardağı ölçüm:150 ml

  • 100 gram margarin veya tereyağı (oda ısısında)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı tahin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kavrulmuş susam
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (Yaklaşık 2.5 -3 bardak) (hamur elde toparlanıncaya kadar)

Tahinli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle margarin, şeker, sıvı yağ ve tahin bir kapta birleştirip karıştırıyoruz.
  2. Ardından kalan malzemeleri de ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
  3. İstediğiniz boyutta yuvarlayıp tepsiye diziyoruz.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kurabiyelerin altı üstü koyulaşana kadar pişiriyoruz (benim fırınımda yaklaşık 30-35 dk sürdü). (fırından fırına değişiklik göstereceğinden kontrollü pişirelim. ).
  5. Kurabiyeler fırından çıkardığımızda hala yumuşak oluyor, oda ısısında soğudukça katılaşıp asıl formunu kazanıyorlar. Fırında çok fazla tutarsanız kurabiyeler sert olacaktır. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun 😊.

Tahinli Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ