FİRMANDEX'E HOŞGELDİNİZ!

Tavuk But Görünümlü Enginarlı Pişi

Tavuk But Görünümlü Enginarlı Pişi Tarifi İçin malzemeler 250 g pişi hamuru (Mayasız)6 adet İspanyol enginarı6 parça İzmir tulum …

Tavuk But Görünümlü Enginarlı Pişi

Tavuk But Görünümlü Enginarlı Pişi Tarifi İçin malzemeler

  • 250 g pişi hamuru (Mayasız)
  • 6 adet İspanyol enginarı
  • 6 parça İzmir tulum peyniri (Küp kesilmiş)

Pişi hamuru için

  • 3.5 su bardağı un
  • 1 su bardağı su (Aşamalı ekleyin)
  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kızartma tozu
  • Çok az damla sakızı veya toz karanfil
  • Çok az tuz

Tavuk But Görünümlü Enginarlı Pişi Nasıl Yapılır?

  • Enginarları sap kısmından 4-5 cm. bırakarak temizleyin. Tuzlu ve limonlu suda 10 dakika haşlayıp süzün ve soğutun.
  • Her birinin göbeğine alabildiği kadar büyük bir peynir parçası koyun.
  • Hamur için tüm malzemeyi bir kaba alarak önce bir spatula aracılığıyla karıştırın ve sonra elle yoğurmaya devam edin.
  • Kıvam alınca beze haline getirin ve 30 dakika süreyle oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra ince açın ve enginarın boyunda 6 adet kare kesin.
  • Her bir kareye çaprazlama (sap ve yaprak kısmı ucuna gelecek) enginarları koyun. Hamuru etrafında çok bastırmadan boş yer kalmayacak şekilde sarın.
  • Kızgın yağda çevirerek kızartın ve peçeteye alın. Yanında İzmir cevizli ezme ve turşuyla servis edin.
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ