FİRMANDEX'E HOŞGELDİNİZ!

Taze meyve ferahlığı: Alkolsüz en iyi 3 mojito tarifi

Mojito nedir? Mojito geleneksel bir Küba kokteylidir. 1980’lerin sonunda ABD’de popüler olan mojito, 1990’ların ortasında tüm dünyaya …

Taze meyve ferahlığı: Alkolsüz en iyi 3 mojito tarifi

Mojito nedir?

Mojito geleneksel bir Küba kokteylidir. 1980’lerin sonunda ABD’de popüler olan mojito, 1990’ların ortasında tüm dünyaya yayılmıştır. Mojito geleneksel olarak beş malzeme ile hazırlanır: Rom (şeker kamışı suyu), şeker, misket limonu, soda ve nane.

Bu harika yaz içeceğini evde alkolsüz haliyle kolayca hazırlayabilirsiniz. İşte içinizi ferahlatan ve canlandıran en iyi alkolsüz 3 mojito tarifi…

1. Çilek aromalı mojito için malzemeler:

Yarım misket limonu suyu, 1 çay kaşığı toz şeker, 1 demet taze nane, bir avuç dolusu çilek, buz küpleri, bardağın yarısı kadar gazoz, ya da sade maden suyu. Süslemek için: Nane ve misket limonu.

Nasıl yapılır?

Servis edeceğiniz bardağa limon suyunu ve çilekleri ekleyin. Şekeri de koyup sarımsak döveceği ile karışımı iyice ezin. Daha sonra içine naneyi ekleyin ve yeniden ezin. Buzu da üstüne koyup, son olarak gazoz ya da maden suyunu ekleyin. Nane ve limon dilimleriyle servis edin.

2. Nane ve limonlu mojito için malzemeler:

10 yaprak nane, yarım yemek kaşığı şeker, yarım misket limonu, bardağın yarısı kadar gazoz veya farklı bir asitli içecek, buz.

Nasıl yapılır?

Döveceğin içine nane yapraklarını, şekeri ve limonu 4 eşit parçaya bölüp ekleyin. İyice ezmeye başlayın ve tüm malzemelerin birbirine karışmasını sağlayın. Ardından asitli içecekten bir miktar ekleyip yeniden dövmeye başlayın. İçine istediğiniz kadar buz ekleyip, kalan asitli içeceği de ekleyin. Limon ve nane ile servis edin.

3. Yaban mersinli mojito için malzemeler:

Yarım misket limonu suyu, 1 çay kaşığı toz şeker, 1 demet taze nane, 1 avuç dolusu yaban mersini buz küpleri, bardağın yarısı kadar gazoz ya da sade maden suyu. Süslemek için: Nane ve misket limonu.

Çilekli mojito gibi yapımı aynı olan yaban mersinli mojitoya bayılacaksınız! Yine bir bardağa yaban mersini, limon suyu ve şekeri ekleyin. Sarımsak döveceği ile iyice dövün. Daha sonra naneyi ekleyin ve yeniden ezin. Son olarak buz küpleri ve gazoz ya da maden suyunu ekleyin. Son olarak nane ve misket limonuyla servis edin.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ