Üç Renk İrmik Tatlısı
Üç Renk İrmik Tatlısı Tarifi nasıl yapılır? bu tarifin detaylı anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada.

Üç Renk İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt (5 su bardağı)
- 12 yemek kaşığı irmik
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- Yarım çay bardağı süt
- 5 adet havuç (haşlanmış)
- 1 su bardağı toz şeker (havuç peltesi için kullanılacak)
- 3 yemek kaşığı nişasta
- Yarım bardağı su
Süslemek için:
- Ceviz
- Hindistan cevizi
Üç Renk İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle uygun tencereye 1 litre süt, irmik ve 1. 5 su bardağı şekeri alalım.
- Kıvam alıncaya kadar sürekli karıştıralım.
- O sırada 5 adet havucu soyup yıkayalım ve küp küp doğrayalım.
- Küçük bir tencereye alarak haşlayalım. Kıvam alınca yarısını başka bir kaba alalım. Tencerede kalan kısıma; 2 yemek kaşığı kakao ve yarım çay bardağı sütü ekleyerek 2 dakika daha karıştırıp ocaktan alalım.
- Borcamımızın altına kakaolu karışımı dökerek yayalım.
- Ardından üzerine sade olan kısmı ilave edip güzelce yayalım.
- Haşlanan havuçlarımızı blender yardımıyla ezelim.
- 1 su bardağı şeker, nişasta ve yarım su bardağı sütü ekleyerek 5 dakika kadar kıvam almasını sağlayalım.
- Ardından borcama ilave edelim.
- Buzdolabında yaklaşık 4 saat bekletip servis edelim. Afiyet olsun 🌸😍
Üç Renk İrmik Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı










ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZ