FİRMANDEX'E HOŞGELDİNİZ!

Un Helvalı Hurma Tatlısı

30Dk Hazırlama Ve 20Dk Pişirme Süresiyle Toplam 50 Dakikada Un Helvalı Hurma Tatlısı Nasıl Yapılır Tarifimizde Görün.

Un Helvalı Hurma Tatlısı

Un Helvalı Hurma Tatlısı için Malzemeler

Un helvası için

  • 125 g tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet karanfil
  • 1/2 kabuk tarçın200 g Medine ya da Kudüs hurması (İri)

Karamel sos için

  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 200 g (1 paket) krema
  • 1-2 damla limon suyu

Un Helvalı Hurma Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Bir tencereye süt, karanfil, kabuk tarçın ve şekerin yarısını alarak kaynatın.
  • Bir tavada tereyağı ile unu kavurun, kalan şekeri de üzerine ekleyin.Unlu karışım kahverengileşince, kaynayan sütü süzerek ve iyice karıştırarak üzerine ekleyin.
  • Karamel sos için bir tavaya şekeri yavaş yavaş koyarak erimesini, hatta renk almasını sağlayın ancak şekerlenmesine engel olmak için kesinlikle karıştırmayın.
  • Tereyağını küçük parçalar halinde dağıtarak ekleyin ve bir iki damla limon suyunu yine karıştırmadan ilave edin. Tereyağı eriyince yavaşça kremayı ekleyin ve karıştırın.
  • Hurmaların çekirdeklerini çıkarın.
  • Hazırladığınız helvayı sıkma torbasına alın ve hurmaların içerisine sıkarak hurmaları doldurun.
  • Son olarak oda sıcaklığına gelmiş olan karamel sosunu helvalı hurmaların üzerine sıkarak servis edin.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ