Un Helvası
Un Helvası Tarifi nasıl yapılır? Un Helvası Tarifi’nin detaylı anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada.

Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı sıvı yağ
- Kibrit kutusu kadar tereyağ
- Göz kararı un (Aldığı kadar)
Şerbeti için
- 2 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
Un Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tereyağımızı eritip soğumaya bırakıyoruz.
- Daha sonra üzerine sıvı yağımızı da ekleyip yavaş yavaş aldığı kadar un ekliyoruz (Kaşık zor dönecek şekilde) daha sonra altını açıp iyice kavuruyoruz.
- Un kendini bırakana kadar karıştırıp altını kapatıyoruz. Biz bu işlemi yaparken şerbetinizin de hazır durumda bekletiyoruz.
- Kısık ateşte hafif hafif kaynayacak şekilde daha sonra altını kapattığımız helvamımıza şerbetin hepsini ekleyip karıştırıyoruz. Afiyet olsun.
Un Helvası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı


ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZ