FİRMANDEX'E HOŞGELDİNİZ!

Uzun Süre Bayatlamayan Pastane Poğaçası

Uzun Süre Bayatlamayan Pastane Poğaçası Tarifi nasıl yapılır? bu tarifin detaylı anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada.

Uzun Süre Bayatlamayan Pastane Poğaçası

Uzun Süre Bayatlamayan Pastane Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı
  • 2 su bardağı ılık su
  • 2 yumurta akı  (Sarısı üzeri için)
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket yaş maya
  • 1 kg un / 7 su bardağı

İçi için

  • 1 kase beyaz peynir veya patatesli harç

Üzeri için

  • 2 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı süt

Uzun Süre Bayatlamayan Pastane Poğaçası Tarifi Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Karıştırma kabına tereyağ,ılık su,şeker, yumurta akı, ekleyip biraz karıştırın yavaş yavaş un ve tuzu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım.
  2. Mayalanmak için üzerini kapatıp 1 saat kadar bekletelim.
  3. Hamuru bezelere ayırıp dilediğiniz şekli verip yağlı kağıt veya yağlamış fırın tepsisine aralıklarla dizin.
  4. 15-20 dakika üzeri kapalı tepside bekletin.
  5. Tepsi mayası olsun sonra yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 190 derece alt üst ayarda pişiriyorum. Afiyet olsun.

Uzun Süre Bayatlamayan Pastane Poğaçası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ