Uzun Süre Bayatlamayan Pastane Poğaçası
Uzun Süre Bayatlamayan Pastane Poğaçası Tarifi nasıl yapılır? bu tarifin detaylı anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada.

Uzun Süre Bayatlamayan Pastane Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağı
- 2 su bardağı ılık su
- 2 yumurta akı (Sarısı üzeri için)
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket yaş maya
- 1 kg un / 7 su bardağı
İçi için
- 1 kase beyaz peynir veya patatesli harç
Üzeri için
- 2 yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı süt
Uzun Süre Bayatlamayan Pastane Poğaçası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Karıştırma kabına tereyağ,ılık su,şeker, yumurta akı, ekleyip biraz karıştırın yavaş yavaş un ve tuzu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Mayalanmak için üzerini kapatıp 1 saat kadar bekletelim.
- Hamuru bezelere ayırıp dilediğiniz şekli verip yağlı kağıt veya yağlamış fırın tepsisine aralıklarla dizin.
- 15-20 dakika üzeri kapalı tepside bekletin.
- Tepsi mayası olsun sonra yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 190 derece alt üst ayarda pişiriyorum. Afiyet olsun.
Uzun Süre Bayatlamayan Pastane Poğaçası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı







ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZ