Vişneli Ekmek Kadayıfı
Vişneli Ekmek Kadayıfı Tarifi nasıl yapılır? bu tarifin detaylı anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada.

Vişneli Ekmek Kadayıfı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1/2 (yarım) bardak şeker ( 100 gram )
- 3 fincan un ( türk kahvesi fincanı)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Manda kaymağı
Sos için;
- 400 gram dondurulmuş vişne
- 1 bardak şeker (200 ml)
- Limon suyu
Vişneli Ekmek Kadayıfı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yumurta ve şekeri iyice homojen olana kadar 5 dakika çırptım. (bu tatlının en önemli püf noktası yumurta ve şekerin çırpılmasıdır)
- Ardından unumuzun içine kabartma tozu ve vanilya ekleyip yavaş yavaş karışıma ekledim. Yaklaşık 1 dakika çırptım. Kek harcım pişmeye hazır.
- 20 cm’lik bir kelepçeli kalıba harcımı döküp 170 derece önceden ısıtmış olduğum fırınımda, 20 dakika pişirdim.
- Kekimi fırından çıkarttım. (kekin kıvamı elinizle bastırdığınızda sünger kıvamında olması gerekiyor)
- Sosum için; 400 gram vişneyi suyuyla birlikte tencereye alıp 1 bardak şeker ile birlikte kısık ateşte 10 dakika pişirdim. Şekerin iyicene eriyip ağırlaşması gerekiyor.
- Pişen sosumu spatula ile tencerede ezerek patlattım. Vişnelerin içindeki suyu çıksın diye. Sosum hazır.
- Akabinde kekimin her yerine kürdanla delikler açtım. Sosu döktüğüm de sosu çekebilsin diye. (kalıptan kesinlikle çıkarmıyoruz)
- Sosunu kalıbın içinde hiç süzmeden (sos sıcak dökülecek) kekimin üzerine döktüm. Soğuyana kadar dışarda bekletip ardından buzdolabına aldım.
- Bildiğiniz üzere ekmek kadayıfı soğuk tüketilir (tarifimi sabahtan yapın akşama kadar buzdolabında dinlensin)
- Servis yaparken kek kalıbımın etrafından bıçakla geçtikten sonra kelepçesini çıkarttım (kekten ziyade hazırladığım vişneli sos, şekerden dolayı ağırlaştığı için, tutukluk yapmasın kalıptan rahat çıksın diye bu şekilde kenarlarından geçtim. Keserken yumuşacık olduğunu göreceksiniz. Kadayıf ne kadar çok beklerse, rengi o kadar koyulaşacaktır)
- Servis ederken kaymakla servis ettim. Afiyet olsun.
Vişneli Ekmek Kadayıfı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı













ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZ