Yedikçe Yemek İsteyeceğiniz Pamuk Poğaça
Yedikçe Yemek İsteyeceğiniz Pamuk Poğaça Tarifi nasıl yapılır? bu tarifin detaylı anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada.

Yedikçe Yemek İsteyeceğiniz Pamuk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yumurta (Sarısı üzerine)
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağından az eksik sıvı yağ
- 1 su bardağı su
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığından az eksik tuz
- 2 yemek kaşığı kuru maya
- Un
Arasına sürmek için
- 125 gram tereyağ yada teremyağ
İçine koymak için
- Kaşar peyniri
Yedikçe Yemek İsteyeceğiniz Pamuk Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yoğurma kabımıza ılık suyu koyup üzerine mayamızı döküyoruz ve üzerine de şekeri döküyoruz.
- Mayalanmasını bekliyoruz 15 20 dk kadar.
- Sonrasında diğer malzemeleri de ekliyoruz. Çok yumuşak bir kıvam olacak.
- Yumuşak kıvamı aldıktan sonra artık buradan sonra un kullanmıyoruz.
- Elimizi yağa batırıp yoğuruyoruz. Birkaç sefer bu işlemi yaptıktan sonra hamuru kaldıracağımızda üzerine bir kaşık kadar daha yağ döküp hamura sürüyoruz.
- Sonrasında mayalanmaya bırakıyoruz. Ben iki saat kadar bekledim hamur iki katına çıkınca olmuş demektir.
- Sonra beze yapmak için hamuru tezgahımıza alıyoruz.
- Hamurun havasını aldıktan sonra beze yapmaya başlıyoruz.
- Bir tepsiye az bir yağ döküp hamuru beze yapıp yağlı tepsiye koyuyoruz.
- Beze yaparken çok yuvarlamanıza gerek yok az bir şekil alması yeterli. Ben bu ölçülerle 20-22 falan beze yapıyorum.
- Sonrasında beze yaptıktan sonra bir yarım saat daha dinlendiryoruz.
- Sonrasında tezgahımıza az bir yağ döküp poğaçalara şekil vermeye başlıyoruz. Resimde olduğu gibi elimzle açıyoruz. Çok ince olmasına gerek yok.
- Sonra eritip soğuttuğumuz yağı açtığımız hamura döküyoruz bir kaşık yeterli oluyor.
- Elimizle sürüyoruz her yerine gelecek şekilde.
- Sonra sağından ve solundan hamuru katlıyoruz ama üst üste gelmesin.
- Sonra katladığımız yerlere de yyağ sürüyoruz.
- Sonra ortasına peynir koyup şekildeki gibi katlıyoruz.
- Katladığımız kısım alta gelecek şekilde yağlı kağıt serdğimiz fırın tepsisine koyuyoruz. Şeklini çok düzeltmiyoruz mayalı hamurları elde çok oynamak iyi olmuyor😉
- Sonrasında yumurta sarısı sürüp susamla süsleyip bir saat kadar da tepsi mayası bekliyoruz ve ısıtılmş fırında 170 180 derecede pişiriyoruz.
- Fırından çıktıktan sonra da bir süre soğumasını bekliyoruz. Pamuk gibi yumuşacık oluyor lezzeti de harika👌 deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsuunn😊😊.
Yedikçe Yemek İsteyeceğiniz Pamuk Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı









ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZ