FİRMANDEX'E HOŞGELDİNİZ!

Yeşil Mercimek Yemeği / Karaşimşek

Yeşil Mercimek Yemeği / Karaşimşek Tarifi nasıl yapılır? bu tarifin detaylı anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada.

Yeşil Mercimek Yemeği / Karaşimşek

Yeşil Mercimek Yemeği / Karaşimşek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı yeşil mercimek
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı sıcak su

Yeşil Mercimek Yemeği / Karaşimşek Tarifi Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk önce yeşil mercimeklerimizi bir kaba alalım ve üzerine gelecek kadar sıcak su ekleyelim.Yaklaşık yarım saat bu şekilde kapta kalsın. Çünkü kara suyunun çıkması lazım. (bu şekilde yapmak istemezseniz eğer 15 dakika bir tencere de kaynatın ve süzün).
  2. Kara suyunu çıkardığımız mercimeklerimizi süzelim, bir kenarda dursun.
  3. Tenceremize sıvı yağımızı alalım ve kavuralım.
  4. Sonrasında salçamızı tenceremize koyalım ve kavurmaya devam edelim.
  5. Daha sonra suyu süzülen mercimeklerimizi tencereye alalım ve karıştıralım.
  6. Üzerine 5 su bardağı sıcak suyumuzu koyalım ve tuzumuzu ilave edip karıştıralım.
  7. Bu şekilde pişmeye bırakalım. Ben 1 saatte pişirdim. Siz yine de kontrol ederek pişirin. Afiyet olsun.

Yeşil Mercimek Yemeği / Karaşimşek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ